Thaise gele curry met bloemkool & kikkererwten
Thaise gele curry boordevol groenten met een mildpittig romige smaak en binnen 20 minuten op tafel!
Negen is het geluksgetal voor de Thai dat voorspoed brengt. Om iedereen een beetje van Thailand mee te geven delen we graag 9x Thaise curry recepten. Ben je ooit in Thailand geweest? Dan heb je er vast wel een aantal van gegeten. Zoals groene curry, rode curry, massaman curry, allemaal verschillende gerechten met andere smaken. En lekker divers: vegan, vegetarisch, met vlees of vis. Reis met ons mee naar Thailand vanuit jouw keuken. Welke probeer jij als eerste uit?
Oftewel: ‘een beetje pittig’. Dat is wel verstandig om te zeggen als je in Thailand een curry besteld. De kans is namelijk groot dat je in vuur en vlam komt te staan. De Thai is gewend om flink pittig te eten. Wat voor de gemiddelde Nederlander vaak net iets te heftig is.
Naast pittig is het eten in Thailand qua smaak ook erg gevarieerd en een juiste balans tussen zuur, zout en zoet. Al deze smaken komen terug in onze kruidenpasta’s. Samen met de echte kenners, onze boeren, ontwikkelen we de recepturen voor onze curry’s.
Lekker veelzijdig zijn de groene, gele, rode curry. Zo is onze groene curry het minst pittig en fris door citroengras. Onze gele curry en rode curry zijn mild pikant met beide hun eigen kruiden combinaties. Wil je op de avontuurlijke tour? Kies dan eens voor onze massaman of panang curry. De laatste hiervan is de pittigste van de twee. Al onze kruidenpasta’s zijn 100% plantaardig en gemaakt zonder kunstmatige toevoegingen. Ze zijn lokaal bereid en verpakt, zo blijft de echte smaak van daar voor jou bewaard!
Thaise gele curry boordevol groenten met een mildpittig romige smaak en binnen 20 minuten op tafel!
Een groene curry kan je goed van te voren maken. Smaken kunnen dan echt intrekken en het is ook nog eens handig als je weinig tijd hebt of als je eters over de vloer krijgt.
Snel een geurige maaltijd vol smaak en veel verse groenten op tafel? Probeer dan eens deze Thaise curry met groenten.
Deze Thaise klassieker geeft een nieuwe betekenis aan Hollandse sperziebonen.
Panang curry voor de échte liefhebber. Deze pikante curry is zo smaakvol dankzij alle volle ingrediënten zoals citroengras, knoflook en uiteraard rode chilipepers.
We zitten op de grond aan een lage tafel bij onze kruidenleverancier Khun Orachan thuis. Ze zet een dampende kom voor ons neer. We proeven voorzichtig van de hete Thaise kippensoep.
De heerlijke frisse maar toch romige smaak van deze curry maakt hem net even anders dan andere curry’s uit dit zonnige Oosterse land.
Een goedgevulde soep! Deze Thaise variant heeft een diepe kruidige en pittige smaak door de rode pepers van de kruidenpasta.
Deze groene curry is makkelijk en lekker! De jackfruit zorgt voor een vlezige structuur en de kikkererwten voor een stevige bite.
In Thailand verbouwen de Fairtrade boeren met veel aandacht citroengras, gember, knoflook en rode pepers voor onze kruidenpasta’s. Khun Orachan verbouwt onder andere citroengras voor onze typisch Thaise Tom Kha. Deze klassieke kippensoep is één van haar meest geliefde recepten. Kruidenboerin Khun Orapin is onze peperboerin uit Sisaket, Thailand. Haar pepers geven de curry’s pit. Rode curry is haar favoriet, het liefste met jackfruit en ananas. Zowel Khun Orachans verse kruiden als Khun Orapin haar pepers worden verwerkt in onze kruidenpasta’s met de traditionele recepten als basis. Alleen dan natuurlijk wel phed nid noi (een beetje pittig). Zo brengen we Thailand naar jouw keuken en ontvangen de boeren een eerlijke prijs voor hun producten!