Ben je opzoek naar jackfruit recepten? Wacht dan niet langer! Jackfruit is tegenwoordig dé plantaardige vleesvervanger, dit komt omdat het qua structuur erg op vlees lijkt. Het is de ideale optie voor de vegetariër, veganist, flexitariër of als experimenterende vleesliefhebber. Met deze jackfruit recepten reizen we met jou een rondje om de wereld. Van Azië tot Mexico en van Suriname tot Nederland.
TIPS VOOR JACKFRUIT MAKEN
Voordat je begint met het bereiden van jackfruit moet je eerst het blik afgieten en de stukjes afspoelen met koud water. Dit is heel belangrijk! Laat ze vervolgens goed uitlekken, als ze minder vochtig zijn kunnen ze beter de kruiden en marinade opnemen.
Mocht je een echte fan zijn van draadjesvlees, dan raden wij aan om eerst de jackfruit zacht te laten garen in een pan met wat olie. Daarna kan je het gemakkelijk uit elkaar trekken. Mocht je toch iets minder moeite willen doen, dan kan je onze blikken pulled jackfruit gebruiken dan is dit al voor je gedaan!
Mocht je toch iets meer willen lezen over koken met jackfruit, lees dan het blog van onze productmanager Lisette. In haar blog vertelt ze alles over koken met jackfruit.