Vergeet die saaie standaard spiesjes! Dit recept is voor de avontuurlijke BBQ-ers die iets nieuws willen proberen. ‘Iets nieuws’ betekent overigens niet moeilijk. We keep it simple. Zoete aardappel is de perfecte basis voor een BBQ spies: zacht, zoet en met een nootachtige smaak die perfect combineert met de pittige gele curry yoghurtdip.
750 gr zoete aardappel in gelijke plakken van ± 1,5 cm
2 lente-ui in ringen
Sap van ½ citroen
2 el amandelschaafsel, geroosterd in droge koekenpan
Voor de saus:
200 ml dikke yoghurt
Sap van ½ citroen
1 el korianderblad, gehakt
Verder nodig:
Steek de BBQ aan en wacht tot de kooltjes gloeien.
Maak een marinade van de Thaise Gele Curry kruidenpasta, 2 el olie en het sap van een halve citroen. Let op: Houd 1 tl van de pasta achter voor de saus.
Blancheer de plakken zoete aardappel ongeveer 2 minuten voor (zo kun je ze makkelijker aan de prikkers rijgen en hoeven ze niet al te lang meer op de BBQ voordat ze gaar zijn).
Roer de geblancheerde zoete aardappel voorzichtig door de marinade zodat alle kanten van de aardappelen bedekt zijn.
Rijg de plakken gemarineerde aardappel aan sateprikkers en grill ze om en om ongeveer 10 minuten op een hete BBQ tot ze mooi goudbruin zijn.
Maak een saus door de achtergehouden kruidenpasta samen met het citroensap, de koriander en de honing door de yoghurt te roeren. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Leg de geroosterde spiesen op een bord en verdeel er wat saus over en maak af met de geschaafde amandel en lente–ui.
Gebruik de saus die over is als dip.
TIP: Leg houten sateprikkers vooraf in water zodat ze niet verbranden.
Dressing over? Lekker bij de courgette burgers of door aardappelsalade.
Wist je dat barbecuen ook onwijs lekker vega kan? Probeer deze recepten eens:
Of bekijk snel het overzicht van al onze barbecuerecepten.