Aardappelpuree, daar moet toch een leuke twist aan te geven zijn? Ja hoor! En zo ontstond dit recept voor zoete aardappelpuree. Net een beetje anders en vol van smaak. Aan de puree worden spruitjes en plakjes chorizo toegevoegd als smaakbommetje. Eet je liever geen vlees? Vervang dan de chorizo voor in reepjes gesneden zongedroogde tomaatjes.
1 kilo zoete aardappels, geschild en in stukjes
500 gr spruitjes, schoongemaakt
1 el plantaardige bakolie
100 gr chorizo in stukjes
1 ui, gesnipperd
1 knoflook, gehakt
2 lente-ui, in ringen
100 gr geraspte belegen kaas
4 el paneermeel
20 gr roomboter in kleine blokjes
Peper en zout
Eet je liever geen vlees? Vervang dan de chorizo voor in reepjes gesneden zongedroogde tomaatjes.
Doe de zoete aardappel in een pan met ruim water en kook in ongeveer 15 minuten gaar. Kook de laatste 8 minuten de spruitjes mee. Giet af en vang wat van het kookvocht op om eventueel later te gebruiken als de puree te droog is.
Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de chorizo tot deze knapperig is. Giet wat van het bakvet af en voeg de knoflook en ui toe en fruit tot ze glazig zijn. Doe de Thaise Gele Curry pasta erbij en bak al roerend kort mee.
Stamp de zoete aardappel en spruiten grof en roer het chorizo mengsel en als laatst de lente-ui erdoor (gebruik eventueel wat van het kookvocht als de stamppot te droog is). Breng op smaak met peper en zout.
Vet een ovenschaal in en verdeel de stamp erover. Bestrooi met de paneermeel en de kaas en verdeel de blokjes boter erover. Gratineer de stamppot ongeveer 8 minuten onder de gril tot de kaas gesmolten is en de bovenkant mooi gaat kleuren.
Hou jij ook van koken met zoete aardappel? Bekijk dan onze favoriete recepten met zoete aardappel.