1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
6 wraps
40 min.
Wrap met jackfruit

Wraps zijn uitstekend geschikt als vullende avondmaaltijd of juist als gezonde lunch. En een keer geen zin in vlees of een vleesvervanger met toegevoegde suikers? Maak dan deze gezonde wraps met jackfruit bedacht Lisa van Lisa Goes Vegan. Jackfruit is een vrucht en daarom een gezond alternatief voor vlees(vervangers). Je kunt eigenlijk van alles toevoegen aan een wrap, maar deze combinatie is een smaakvolle sensatie van frisse groentes in combinatie met jackfruit. Benieuwd hoe je deze wraps maakt? Lees het recept hieronder.

Ingrediënten

  • 6 wraps of harde taco schelpen

  • 1 ui

  • 1 teen knoflook

  • 2 el tomatenpuree

  • Kruiden: 1-2 tl chilipoeder, 2 tl kerriepoeder, 1 tl gemalen komijn, 1 tl gerookt paprikapoeder, 1 tl kaneel, 1 tl zout

  • 1 paprika (rood en geel)

  • 1 avocado

  • 1 bosje verse koriander

  • 1 komkommer

  • 1 grote krop Romaine sla

  • 1 blikje maïs

  • 2 el vloeibare tahin

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Maak de jackfruit schoon door goed af te spoelen in een vergiet. Trek dan de draadjes voorzichtig van elkaar. De harde stukjes en pitjes verwijder je. Spoel nog een keer af.

  2. Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de ui glazig. Vervolgens voeg je de jackfruit toe en bak die 5 minuten op middelhoog vuur.

  3. Voeg alle kruiden en de tomatenpuree toe. Daarna laat je alles op laag vuur nog zo’n vijf a tien minuten zachtjes pruttelen totdat de kruiden goed zijn opgenomen. Tussendoor proef je even en voeg naar eigen smaak nog extra kruiden en chilipoeder toe.

  4. Ondertussen maak je de salade. Snijd de komkommer, paprika en avocado in blokjes en snijd de koriander fijn. Meng dit allemaal bij elkaar in een bak, voeg nu ook de maïs en de vloeibare tahin toe.

  5. Verwam de wraps in een koekenpan of oven.

  6. Zijn de wraps warm? Beleg ze dan met Romaine sla, de pittige jackfruit en de frisse salade. Vouw de wrap dicht en serveer eventueel met wat extra tahin, of een pittig sausje zoals sirachasaus. Eet smakelijk!

Waar smaak begint
Lees meer over ons