Een kom vol smaak! Romig, mild kruidig en met lekker veel groente, dat is deze wortelsoep kokomelk. De linzen zorgen voor een goed vullende soep met een herfstig tintje. Wil je een keer variëren? Vervang dan de wortel door pompoen of gebruik van elk de helft.
Een ander vegan soepje proberen? Verrassend plantaardig zijn ook onze Pinda-kokossoep met paksoi en Thaise rode currysoep.
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, gehakt
500 gr winterwortelwortel, geschild en in blokjes
200 gr gedroogde rode linzen
500 ml groentebouillon
Limoensap
15 gr koriander, gehakt
1 lente-ui in ringen
4 el geroosterde amandelen
Wil je de soep wat extra pit geven? Voeg dan nog wat Chili flakes toe.
Varieer er op los. In plaats van wortel kun je voor deze soep ook heel goed pompoen gebruiken. Of een combinatie van beide.
Fruit in een soeppan de ui en het knoflook in wat olijfolie tot deze glazig zijn.
Schep de rode currypasta erbij en bak al roerend 2 minuten mee.
Voeg de wortel, linzen, kokosmelk (houd 4 el achter) en groentebouillon toe en breng aan de kook.
Laat op laag vuur ongeveer 20 minuten zachtjes doorkoken tot de linzen uit elkaar vallen.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met wat limoensap.
Garneer met koriander, lente-ui, amandelen en eventueel wat chili flakes.