Pure verwennerij met kokosmelk. Deze vruchtencrumble is perfect wanneer er iets te vieren valt, maar ook wanneer je gewoon iets lekkers wilt maken. En ook nog eens helemaal vegan!
*Zet het blik kokosmelk een nacht in de koelkast
Voor de aardbeien/frambozen compote:
300 gr aardbeien (gewassen en zonder kroontje)
300 gr frambozen
Voor de crumble:
40 gr volkorenmeel
40 gr bloem
50 gr bruine basterdsuiker
100 gr gemengde noten (grof gehakt)
1,5 tl anijszaad
Voor de room:
1 el suiker
1 vanilleboon (het merg)
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak de compote door de ingrediënten in de pan aan de kook te brengen en 15 minuten op halfhoog vuur te laten pruttelen. (houd wat vruchten achter voor de garnering) Wel af en toe doorroeren.
Meng voor de crumble de ingrediënten zodat er een kruimelig deeg ontstaat. Droog het deeg op een bakplaat ongeveer 20 minuten in de oven. Schep halverwege een keer om.
Schep de vaste kokos room af van het waterige gedeelte en klop samen met de suiker en het vanillemerg met een mixer tot een lobbige room.
Schep de room, de crumble (houd wat achter) en compote in laagjes in een schaal.
Zet voor het serveren een uurtje in de koeling. Bestrooi voor serveren met wat achtergehouden crumble.