Lekker fris, licht en net wat anders dan anders: Kebab! Maar dan zonder vlees en mét jackfruit. Lekker om op z’n Midden-Oosters te marineren en te grillen voor de smokey BBQ smaak. Maak af met wat limoensap en een beetje pesto erover!
Ben je op zoek naar meer vega BBQ-inspiratie? Bekijk dan eens deze gegrilde aubergine of deze gegrilde maiskolven met limoenmayonaise.
4 bos-uien, in stukken van 2 cm
1 el zonnebloemolie
1 tl komijn
1/2 tl zwarte peper
1/2 tl zout
1,5 tl paprikapoeder
1/2 tl cayennepeper
1 tl korianderpoeder
1/2 tl gedroogde oregano
Verder heb je nodig:
Steek de barbecue aan en wacht tot de kooltjes roodgloeiend zijn.
Leg de satéprikkers 10 minuten in koud water. Giet de jackfruit af in een vergiet en spoel goed af met koud water.
Meng in een diep bord de kruiden en specerijen met de olie en wentel voorzichtig de jackfruit erdoor.
Prik de stukken jackfruit samen met de bos-ui om en om op de prikkers.
Grill de spiesjes om en om goudbruin op de barbecue! Lekker met wat limoen en een beetje pesto erover.