Paneer is een typische kaas uit de Indiase keuken en omliggende landen . Paneer wordt gestremd met citroensap of azijn en dus niet met stremsel. Deze butter chicken paneer is daarom het perfecte gerecht voor de vegetariër of diegene die een dagje geen vlees wilt eten. Wil je liever helemaal geen dierlijke producten? Vervang dan de paneer voor tofu.
1 ui, gesnipperd
2 zoete puntpaprika’s, in stukjes
100 gr winterwortel, in kleine blokjes
225 gr paneer, in gelijke schijfjes van 1 cm
Olie
100 gr doperwten (diepvries)
1 bosje gehakte peterselie
Bak de ui glazig in de kokosolie, voeg de paprika, en wortel toe en bak kort mee op hoog vuur.
Roer de kruidenpasta erdoor en giet de kokosmelk erbij. Laat de saus op laag vuur pruttelen tot de saus is ingedikt en romig is.
Bak de paneer in en koekenpan in een lepel olie om en om tot de plakjes gaan kleuren.
Roer de doperwten en ananas door de saus en warm goed door. Leg de gebakken paneer erop en bestrooi met peterselie en de gehakte pinda’s.
Serveer met rijst of met naanbrood