Een frisse vegan salade met een bite, speciaal voor op brood. Jackfruit heeft een vlezige structuur en neemt heerlijk alle smaken op. Heb na het maken van dit ham prei salade recept even geduld, als de smaken intrekken wordt het geheel nog lekkerder. Dit is dus een ideaal recept voor de lunch, thuis of op het werk. En geniet van deze ham prei salade voor op brood. Benieuwd naar meer recepten met jackfruit? Bekijk dan onze Bulgursalade, Enchilada Verde of Jackfruit Curry.
2 el (vegan) mayo
3 tl vadouvan of kerriepoeder
1 el mosterd
Sap van een halve limoen
1 appel, geschild en in blokjes
1 prei, fijngesneden
2 el peterselie, gehakt
2 el bieslook, gehakt
Snijd het stevige gedeelte van de stukjes jackfruit in gelijke blokjes. Bewaar wat overblijft van het jackfruit in een afgesloten bak in de koelkast om later te gebruiken.
Roer de mayonaise, vadouvan, mosterd, honing, peterselie, bieslook en limoensap door elkaar.
Schep het jackfruit, de appel en prei erdoor.
Laat het liefst een uurtje staan voor serveren zodat de smaken goed in het jackfruit kunnen trekken.