1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4)
Aan het laden...
2 flinke glazen
10 min
30 minuten of korter
Drankjes
Vegetarisch

Wij Nederlanders zijn gek op koffie. Sommige onderzoeken stellen zelfs dat we de meeste koffie drinken per persoon ter wereld! Maar dat wil niet zeggen dat we altijd genoegen nemen met een ‘gewone’ kop zwarte koffie. Met warm weer of gewoon omdat je daar zin in hebt, is dit ijskoffierecept een perfecte afwisseling. Maak vandaag nog wat koffie-ijsblokjes en je bent de rest van de week verzekerd van heerlijke ijskoude ijskoffie! Ook dol op romig koffie-ijs? Probeer ook eens dit koffie-ijs met sinaasappel.

Ingrediënten

  • 2 tl vanille-extract

  • 300 ml volle melk (of plantaardige melk)

  • Ijsblokjes

En van fairtrade original:

Verder heb je nodig:

2 grote glazen
lange lepels of rietjes

Bereidingswijze

  1. Zet 2 kopjes espressokoffie en laat deze helemaal afkoelen (zet eventueel nog even in de koelkast zodat de koffie echt goed koud is).

  2. Schenk de koude espresso in de glazen en roer hier het vanille-extract doorheen. Verdeel de ijsblokjes over de glazen.

  3. Klop de koude melk tot hij iets gaat schuimen en schenk deze voorzichtig over de ijsblokjes. Serveer met een lange lepel of een (duurzaam) rietje om de koffie goed door te kunnen roeren.

Houd je van zoet dan kun je wat suiker of andere zoetstof door de nog warme koffie roeren.

Geen bonenmachine in huis? Zet met Fairtrade Original Dark Roast snelfilterkoffie 4 kopjes extra sterke koffie.

Deel dit Recept!

Heel eerlijk. Echt lekker.
Lees meer over ons.

Belangrijke veiligheidswaarschuwing!

We roepen iedereen op om Indonesische Sajoer kruidenpasta met streepjescode: 8711741359709 en houdbaarheidsdatum 02/2026 weg te gooien, wegens de mogelijke aanwezigheid van stukjes glas in het product. Ondanks dat de kans klein is dat dit het geval is, nemen we geen risico’sHeb jij een pakje in je keukenkast staan? Bekijk dan bij ‘verhalen’ ons artikel over hoe je geld terug kan krijgen of contact op kan nemen.