1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7)
Laden...
3-4 personen
60 min.
60 minuten of langer
Hoofdgerecht
Midden-Oosters
Vlees
marokkaans stoofpotje

Een traditioneel Marokkaanse stoofpotje ui de Arabische keuken zoals ze het alleen in Marokko kunnen maken. Het stoofpotje wordt normaal gesproken gegeten met rundvlees, groente en aardappelen, maar is ook heel goed aan te passen naar een vegetarische variant. In dit recept bereid je het Marokkaanse stoofpotje met sukadelappen (rundvlees) maar wanneer je meer van gevogelte houdt of liever geen rundvlees eet, maak dan dit stoofpotje met kip en citroen.

Ingrediënten

  • 500 gr sukadelappen, in gelijke stukken

  • 2 el ras el hanout

  • 150 ml water

  • 1 ui, in parten

  • 1 paprika, in grove stukken

  • 400 gram krielaardappeltjes, doormidden

  • 100 ml gezeefde tomaten

  • 1 halve pompoen, in gelijke stukken

  • Optioneel 1 el harissa

En van fairtrade original:

Lekker om te maken in een tajine en voor extra beetje pit een schep harissa.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de kokosolie in een braadpan en bak hierin het vlees ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut de ras el hanout toe en bak dit al roerend mee.

  2. Voeg 150ml water toe en laat het vlees afgedekt op laag vuur 25 min zachtjes stoven.

  3. Voeg de ui en paprika en voeg deze samen met de aardappeltjes, pompoen, gezeefde tomaten en rest van de kruidenpasta toe.

  4. Laat afgedekt op laag vuur in nog ca. 25 minuten zachtjes gaar stoven. Af en toe roeren.

  5. Kook ondertussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

  6. Roer eventueel een lepel harissa door de stoof en breng op smaak met peper en zout

  7. Serveer met de rijst

Langer stoven kan. Hoe langer het vlees op laag vuur stooft hoe malser het vlees. Houd dan wel in de gaten dat er genoeg vocht in de pan blijft. Voeg eventueel een beetje heet water toe.

Deel dit Recept!

Op weg naar een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.