1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9)
Laden...
4
15 min.
30 minuten of korter
Hoofdgerecht
Lunch
Vegetarisch
tonijn van jackfruit

Een salade met tonijn van jackfruit. Dus een tonijnsalade met de smaak van tonijn maar dan zonder de tonijn. Dat dus. Dit heerlijke vegetarische alternatief serveer je zoals je dat ook met tonijnsalade zou doen. Jackfruit brengt de structuur van tonijn en de combinatie van sauzen en specerijen maken dat het gerecht de authentieke smaak behoudt. Loopt het water jou al in de mond? Liever wel iets met vis? Maak dan deze Thaise viskoekjes met rode curry.

Ingrediënten

  • 1 rode ui

  • 3 el mayonaise

  • 1.5 el ketchup

  • 1 el mosterd

  • 1 tl paprikapoeder

  • 1 grote augurk

  • 15 gr peterselie

  • Peper en zout

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Spoel het jackfruit af en laat uitlekken.

    Gebruik 2 vorken om de stukjes jackfruit uit elkaar te trekken zodat het de structuur van tonijn uit blik krijgt.

  2. Snipper de ui, snijd de augurken in kleine blokjes en hak de peterselie. Doe alle ingrediënten in een kom en roer door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Lekker op een broodje of op toast bij de borrel of door een groene salade met bijvoorbeeld rucola en groene asperges. Ook leuk om te serveren in een wrap met avocado, sla en tomaat. Kortom deze ’tonijn van jackfruit’  is erg veelzijdig en op allerlei manieren te gebruiken!

Deel dit Recept!

Op weg naar een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.