Thaise Viskoekjes is echt comfort food! Je kunt het eten met een frisse salade of je kunt ze stoppen in een taco met wat ingemaakte rode uitjes en guacamole. Wij maken deze viskoekjes met jackfruit, waardoor het viskoekjes zonder vis worden.
Helemaal plantaardig, maar wel met een lekkere vissige bite. Mocht je iets sneller klaar willen zijn, kun je ook dit recept voor Thaise Viskoekjes gebruiken waarbij we onze Thaise Rode Curry als smaakmaker gebruiken. Ga jij aan de bak met Thaise Visvrije Viskoekjes?
2 sjalotten, fijngehakt
1 teen knoflook, fijngesneden
1 el kerriepoeder
1 tl komijnzaadjes, gekneusd
1 ei, losgeklopt
4 el koriander, fijngehakt
100 gr broodkruim (panko)
2 lente-uien, in ringen
1 el cashewnoten, gehakt
1 limoen in parten
Olijfolie
Peper en zout
200 gr kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
Voor het maken van dit gerecht heb je een blender nodig.
Verwarm in een koekenpan een eetlepel olie en fruit hierin de sjalot en knoflook al roerend tot ze glazig zijn.
Voeg de kerriepoeder toe en bak al roerend kort mee op laag vuur. Pas op dat de kerrie niet verbrand.
Stop het mengsel samen met de jackfruit en kikkererwten in de blender en draai tot een grove pasta.
Roer het ei, de koriander, lente-ui, gehakte cashewnoten en het broodkruim erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Maak 10 balletjes van gelijke grootte en druk deze iets plat met de achterkant van een lepel.
Bak de viskoekjes in een pan met olie in ongeveer 8 minuten om en om goudbruin. Serveer met de partjes limoen
Tip: Dip je viskoekje in Fairtrade Original sweet chili saus of Fairtrade Original sojasaus!