Op zoek naar een makkelijk en smaakvol visgerecht? Ga dan voor deze Thaise rode viscurry. De pittige smaak van de rode curry combineert goed met de milde witvis. Naast dat je dit eenpansgerecht makkelijk en snel gemaakt hebt, is het ook een gerecht boordevol verse groenten: courgette, asperges, zoete aardappel, kikkererwten en wat kerstomaatjes. Vind je de curry te pittig? Voeg dan wat extra kokosmelk toe zodat hij precies goed op smaak is. Serveer met onze witte of bruine rijstnoedels.
400 gr witvis in blokjes
1 zoete aardappel in kleine blokjes
250 gr cherrytomaatjes
2 lente-uien in ringen
1 bosje groene asperges in stukjes
1 courgette in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 knoflook, gehakt
2 el geroosterd amandelschaafsel
15 gr koriander, gehakt
limoensap naar smaak
200 gr blikje kikkererwten
Voeg Sambal badjak naar smaak toe voor extra pit!
Zet de de currypasta even aan in de pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en ui hieraan toe. Fruit het geheel aan tot deze glazig zijn.
Voeg de courgette, groene asperges, en zoete aardappel toe en bak deze even mee. Schenk de kokosmelk in de pan en laat de groenten ongeveer 10 minuten garen op laag vuur.
Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken.
Voeg de blokjes vis, kikkererwten en tomaat toe en verwarm deze 3 tot 5 minuten mee tot de vis gaar is.
Maak de curry af met limoensap naar smaak, lente-ui, koriander en amandelschaafsel.
Tip: Lekker om te serveren met Fairtrade Original zilvervliesrijst of rijstnoedels.