Zin in een makkelijke en voedzame maaltijd? Deze Thaise Groene Curry is precies wat je zoekt. Dankzij de kip en linzen is dit eiwitrijke gerecht de ideale bodem voordat je gaat sporten. De knapperige paprika en sperziebonen geven het gerecht een goede bite. Ook lekker met koriander in plaats van lente-ui of wat grofgehakte cashewnoten.
Ben jij een echte liefhebber van de frisse smaak van citroengras en koriander van onze Thaise Groene Curry? Probeer dan ook eens deze groene curry-omelet met verse groenten of gooi het over een heel andere boeg met deze groene curry-stamppot met paksoi en rookworst.
400 gr kipdijfilet
1 rode paprika
300 gr sperziebonen
4 lente-uien
200 gr linzen
Kook de biologische basmatirijst zoals aangegeven op de verpakking.
Maak de sperziebonen schoon, snijd de paprika en de kip in reepjes en de lente-uien in fijne ringen.
Verwarm de kokosolie en bak hierin de reepjes kip rondom bruin. Voeg de sperziebonen en paprika toe en bak deze 1 minuut al roerend mee.
Doe de Thaise Groene Curry kruidenpasta erbij en bak deze nog 1 minuut mee op hoog vuur. Blus de curry af met de kokosmelk en breng aan de kook.
Laat de curry op laag vuur ongeveer 5 minuten sudderen tot de groenten beetgaar zijn. Doe de zwarte linzen erbij en verwarm nog 1 minuut door.
Verdeel de rijst over 4 borden en schep de curry hierover. Bestrooi het gerecht met de ringen lente-ui en gehakte pinda’s.