Snel een geurige maaltijd vol smaak en veel verse groenten op tafel? Probeer dan eens deze Thaise curry met jackfruit. Kruidig en licht-pittig door de smaken van de groene currypasta, maar ook romig en zacht door de kokosmelk. Maak deze vegetarische curry compleet met rijst of noedels. Of geef het gerecht een Indiase twist en combineer met naanbrood. Eet smakelijk!
Wist je trouwens dat jackfruit een hele veelzijdige culinaire vleesvervanger is? Probeer bijvoorbeeld eens deze vegetarische jackfruitburgers met colesla, deze vegetarische Surinaamse roti of deze Chinese bao buns met pulled jackfruit.
1 ui
1 paksoi
100 gr sperziebonen
2 lente-uien
1 rode peper
Olijfolie
1 bosje koriander
1 limoen
Laat de Jackfruit uitlekken en spoel de stukjes jackfruit goed af. Snipper de ui, snijd de paksoi in grove stukken en de lente-ui in ringen.
Verwijder de puntjes van de sperziebonen. Blancheer de bonen vijf minuten en spoel ze daarna af onder de koude kraan om doorgaren te voorkomen.
Verwarm twee eetlepels olie in een pan en fruit hierin de ui. Doe de jackfruit erbij en bak deze op hoog vuur. Haal het mengsel uit de pan en leg even apart.
Roerbak de sperziebonen en paksoi kort op hoog vuur, roer de curry pasta erdoor en bak deze even mee.
Doe de jackfruit weer terug in de pan bij de rest en giet de kokosmelk erbij. Roer de curry goed door en laat ongeveer vijf minuten zacht pruttelen.
Hak de koriander en snijd de limoen in parten. Maak de curry voor het serveren af met wat gehakte koriander, lente-ui en wat partjes limoen. Lekker met naanbrood, rijstnoedels of zilvervliesrijst.
Tip: Meer pit? Voeg naar smaak een rode peper toe.