1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9)
Aan het laden...
4 personen
45 min
30 tot 60 minuten
Hoofdgerecht
Thais
Vegetarisch
Panang curry

Een lekker Thais gerecht zo uit je Hollandse keuken. De noedels maak je op smaak met onze Gele Curry kruidenpasta en je wokt groenten als prei, wortel en knapperige sugarsnaps mee. De omelet is extra lekker en romig doordat we er een beetje kokosmelk aan toevoegen. Ook een gerecht maken met onze andere kruidenpasta’s? Maak ook eens deze groene curry of rode curry.

Ingrediënten

  • 1 winterwortel

  • 1 prei

  • 1 ui

  • 2 tenen knoflook

  • 250 gr sugarsnaps

  • 6 eieren

  • 15 gr gehakte peterselie

  • 20 gr geroosterde pompoenpitten

  • olijfolie

Bereidingswijze

  1. Was de wortel en de prei en snijd ze in smalle repen. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

  2. Blancheer de wortel en de sugarsnaps tot ze beetgaar zijn. En spoel goed koud onder de kraan.

  3. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan en fruit hierin de ui samen met de knoflook. Doe de gele currypasta en de kokosmelk erbij (houd een klein beetje kokosmelk achter voor de omelet) en roer tot de pasta helemaal is opgelost. Voeg de geblancheerde groenten en de prei toe en laat goed warm worden en even pruttelen.

  4. Breek de eieren in een kom en meng ze samen met wat achtergehouden kokosmelk. Roer er en een beetje gehakte peterselie en zout en peper door.

  5. Verwarm wat olie in een andere koekenpan en bak hierin de omelet op heel laag vuur zodat hij niet gaat kleuren. Zodra de bovenkant gaat stollen kun je de omelet voorzichtig omdraaien en nog 1 minuut zachtjes bakken.

  6. Laat de omelet voorzichtig uit de pan op een bord glijden en rol hem op. Snijd de rol in gelijke stukjes van ongeveer 2 centimeter. Rijg de rolletjes aan een prikker.

  7. Bereid de witte rijst noedels zoals beschreven op de verpakking.

  8. Verdeel de noedels over 4 borden, schep hierover de Panang curry en leg op ieder bord een prikker met omelet.

  9. Maak het gerecht af door er wat gehakte peterselie en geroosterde pompoenpitten over te strooien.

Deel dit Recept!

Samen werken aan een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.

Belangrijke veiligheidswaarschuwing!

We roepen iedereen op om Indonesische Sajoer kruidenpasta met streepjescode: 8711741359709 en houdbaarheidsdatum 02/2026 weg te gooien, wegens de mogelijke aanwezigheid van stukjes glas in het product. Ondanks dat de kans klein is dat dit het geval is, nemen we geen risico’sHeb jij een pakje in je keukenkast staan? Bekijk dan bij ‘verhalen’ ons artikel over hoe je geld terug kan krijgen of contact op kan nemen.