1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (32)
Laden...
3-4 personen
20 min.
30 minuten of korter
Hoofdgerecht
Lunch
Thais
Vegan
Vegetarisch
Gele curry met bananenbloesem - Fairtrade Original

Curry up! Met dit gerecht zit je zo aan tafel. Makkelijk, check. Snel, check. Mega lekker, check! Je maakt ‘m met knapperige groenten en smeuïge jackfruit. Goed gekruid door de Thaise Gele Curry kruidenpasta en afgemaakt door de crunch van hazelnootjes. Ready, set, go!

Ingrediënten

  • 1 uit, gesnipperd

  • 1 teen knoflook, gehakt

  • 1 rode paprika, in stukken

  • 1 paksoi, in reepjes gesneden

  • 1 limoen, in parten

  • 1 el hazelnoten, gehakt

  • Olie om in te bakken

Tip

Lekker met Fairtrade Original zilvervliesrijst of naanbrood!

 

Bereidingswijze

  1. Spoel de jackfruit goed af en laat uitlekken.

  2. Verwarm 1 el olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig.

  3. Voeg de paprika toe en bak kort mee.

  4. Roer de Thaise Gele Curry kruidenpasta erdoor en giet de kokosmelk erover.

  5. Laat de gele curry 5 minuten pruttelen en voeg vervolgens de pulled jackfruit en paksoi toe. Laat het geheel nog ongeveer 5 minuten zacht doorkoken.

  6. Bestrooi de curry met de gehakte hazelnoten en serveer met de limoenparten.

PAK UIT MET PAKSOI

Ben jij dol op paksoi? Bekijk voor meer ideeën al onze recepten met paksoi.

Deel dit Recept!

Samen werken aan een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.