Zin in een dagje zonder vlees? Maak dan eens deze Thaise gele curry met jackfruit. De vlezige structuur van deze jonge vrucht doet het goed in dit gerecht en geeft het geheel een lekkere vlezige bite. Om het gerecht compleet te maken, voeg je er doperwten en peultjes aan toe. Maar de leukste verrassing in deze curry zit in de abrikozen: het zoete van deze gedroogde vrucht combineert goed met de mildpittige smaak van de gele curry. Mag het nog iets pittiger van jou? Voeg dan nog een extra rood pepertje toe,
200 gr peulen, puntjes verwijderd
100 gr doperwten, uit de vriezer
50 gr gedroogde abrikozen, in reepjes
3 el platte peterselie, gehakt
1 el geschaafde amandelen, geroosterd
1 limoen, in 4 parten gesneden
Voor de pittige types onder ons: voeg 1 rode peper in ringen toe over het gerecht bij het serveren.
Doe de jackfruit in een vergiet, spoel goed af en laat even uitlekken.
Wok de kruidenpasta kort op hoog vuur en voeg hier de pulled jackfruit bij. Bak de jackfruit al roerend ongeveer 1 minuten mee. Blus af met de kokosmelk en laat de curry ongeveer 10 minuten sudderen op laag vuur en roer af en toe door.
Kook ondertussen de basmatirijst zoals aangegeven op de verpakking.
Blancheer de peulen 3 minuten in kokend water en spoel ze daarna goed af met koud water.
Roer de abrikoosreepjes, doperwten en peulen door de curry en warm het geheel nog ongeveer 2 minuten goed door.
Verdeel de rijst over de borden, schep hier de Thaise gele curry over en bestrooi met de gehakte peterselie en het amandelschaafsel. Maak het gerecht af met de partjes limoen en eventueel de ringen van rode peper.
Jackruit, je kan er alle kanten mee op. Van Azie, Europa tot Zuid-Amerika. Welk authentiek recept geef jij een jackfruit twist?
Houd jij ook zo van gele curry’s? Probeer dan ook eens de onderstaande recepten.