Taco’s met jackfruit, muy rico! Met wat? Jawel, de Mexicaanse keuken wordt nóg iets exotischer wanneer je kookt met onze jackfruit in plaats van vlees. De ingrediënten voor deze taco’s haal je gewoon bij de supermarkt en zijn supersimpel te bereiden. En uiteraard heerlijk om te eten. Buen provecho! Liever iets Aziatisch? Probeer dan eens deze plantaardige gele curry met ananas. .
1 ui
2 tenen knoflook
1 rode peper
1 rode paprika
1 el tomatenpuree
800 gr tomatenblokjes
200 gr zwarte bonen
200 gr kidneybonen
125 gr mais
4 lente-ui
15 gr verse koriander
8 taco schelpen
2 el olijfolie
peper en zout
Chilikruiden:
Snipper de ui en pureer de knoflook. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en hak de peper fijn. Snijd vervolgens de paprika’s in kleine blokjes.
Doe de bonen en mais in een vergiet en spoel ze goed af. Meng voor de chilikruiden alle ingrediënten met elkaar. Giet het jackfruit af en spoel goed met koud water. Snijd het jackfruit in blokjes.
Verwarm in een ruime pan de olie en fruit de ui samen met de knoflook. Voeg vervolgens de paprikablokjes en het jackfruit toe en bak even mee. Roer de tomatenpuree door de groentes en giet de tomatenblokjes met de chilikruiden erbij. Laat het geheel op middelmatig vuur en al roerend in ca. 20 minuten gaar worden.
Voeg de bonen en mais toe en warm nog even goed door. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm ondertussen de taco’s zoals beschreven op de verpakking. Hak de koriander en snijd de lente-ui in dunne ringen.
Vul de warme taco’s met de chili en garneer met koriander en lente-ui.
Lekker om te serveren met tomatensalsa of guacamole en crème fraîche.