Indiase Korma curry met zachte aubergine en gegrilde paprika geprutteld in kokosmelk. Je maakt ’t fris en romig met plantaardige yoghurt. Serveer met rijst of homemade naanbrood. Meer Indiase inspiratie? Maak eens de onweerstaanbare Butter Chicken met paneer.
1 ui, in parten
1 aubergine, in gelijke repen
400 gr kikkererwten (blik), afgespoeld en uitgelekt
150 gr gegrilde paprika (pot), in reepjes
4 el plantaardige yoghurt
2 el cashewnoten, gehakt
Een bosje peterselie, gehakt
Bak de ui en de aubergine in de kokosolie op hoog vuur tot de aubergine mooi gaat kleuren en zacht is.
Voeg de kruidenpasta toe en bak kort mee.
Giet de kokosmelk erover en roer door tot alles goed gemengd.
Doe de kikkererwten erbij en breng aan de kook. Laat de saus op laag vuur pruttelen tot deze is ingekookt en hangend is.
Roer voor serveren de reepjes paprika erdoor.
Schep de plantaardige yoghurt over de curry en maak af met de cashewnoten en de gehakte peterselie.
Serveer met rijst of naanbrood, the choice is yours!