Spruitjes zoals je ze nog niet kent. De sojasaus en Chinese Sweet & Sour woksaus geeft namelijk een heerlijke Aziatische twist. De appeltjes in het gerecht zorgen ervoor dat het geheel wat zoeter wordt en een lekkere bite krijgt. Heerlijk met een flink bord bruine rijst en oosters gekruide (vega) gehaktballetjes!
500 gr spruiten
2 stevige appels
1 limoen
50 gr rozijnen
15 gr verse tijm
olie om in te wokken
Verwijder de achterkant van de spruiten en maak een kruisje tot de helft van de spruit. Zo kunnen de spruitjes gelijkmatig gaar worden.
Verwijder het klokhuis uit de appels en snijd de appels met schil in plakjes van een halve centimeter
Was de limoen (gebruik het liefst een biologische limoen) en rasp de schil. Snijd de limoen doormidden en knijp van 1 helft het sap boven de gesneden appel uit om verkleuring tegen te gaan.
Blancheer de spruiten in ongeveer 3 minuten beetgaar. Spoel koud en laat goed uitlekken.
Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan of wok en roerbak de spruitjes, tijmblaadjes en limoenrasp ongeveer 3 minuten.
Bak de laatste minuut de appelplakjes mee. Voeg de sweet & sour woksaus en de rozijnen toe en warm het geheel goed door.
Serveer de spruitjes met bruine rijst en oosters gekruide gehaktballetjes