Een snelle spitskoolsalade met kip bomvol frisse smaken zoals sesam, radijsjes en een zoetje van de mango schijven. Ideaal als lunch of als bijgerecht voor een curry. De spitskool is een sluitkool in tegenstelling tot andere bladgroente zoals boerenkool en door de lichte smaak perfect voor salades zoals deze. Benieuwd naar andere recepten met deze veelzijdige groente? Bekijk dan de soep van spitskool met kerrie, spitskool uit de oven of rendang van spitskool met oesterzwammen.
300 gr kipfilet, in dunne reepjes
1 el zonnebloemolie
500 gr spitskool, in dunne reepjes
100 gr wortel, geraspt
1 bosje radijsjes, in dunne plakjes
2 el cashewnoten, gehakt
1 lente-ui in reepjes
Roer de sambal en de olie door de kipfilet zodat alle kip goed bedekt. Laat even staan.
Maak de dressing door de olie, limoensap, limoensap en honing door elkaar te roeren.
Bak de kipreepjes in wat zonnebloemolie tot de kip gaar is.
Doe de spitskool, wortel en radijsjes in een schaal en roer hier de dressing door.
Verdeel de kipreepjes en mango over de salade en maak het geheel af met de gehakte cashewnoten en de lente-ui
Wanneer je lente-ui in fijne reepjes snijdt en een uurtje op ijswater zet dan gaan ze mooi krullen. De lente-ui wordt lekker knapperig en het staat decoratief.