Deze veelzijdige groente kun je overal in kwijt, maar eerlijk is eerlijk spitskool uit de oven is een supercombinatie. Zeker samen met de Thaise Gele Curry kruidenpasta. Een kruidige geroosterde kool getopt met een smaakvolle yoghurtsaus met kerrie, honing en paar druppels citroensap voor een frisse bite. Liever een ander recept met spitskool? Probeer dan eens de rendang van spitskool met oesterzwammen of juist een soep van spitskool met kerrie of spitskoolsalade. Deze groente is overal voor in!
1 Spitskool, gesneden door de lengte in kwarten
2 el plantaardige olie
100 ml dikke yoghurt
2 tl kerriepoeder
Citroensap, naar smaak
1 el koriander, fijngehakt
1 el geroosterde hazelnoot, fijngehakt
Optioneel: rode peper
Liever vegan? Vervang de yoghurt door plantaardige yoghurt en de honing door drupje agavesiroop
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Roer de helft van een zakje gele curry kruidenpasta door de olie. Smeer de kwarten spitskool in met het mengsel. Leg de spitskool met de platte kant in een ovenschaal en bedek deze met zilverfolie. Rooster de spitskool 30 minuten in het midden van de oven.
Zet de oven op 200 graden. Haal de spitskool uit de oven en verwijder het folie. Besmeer de kwarten met een dun laagje honing en zet de spitskool zonder folie terug in de oven. Laat nog 10 minuten roosteren tot de groenten gaat kleuren.
Maak een saus door de yoghurt, 1 theelepel honing, 2 theelepels kerriepoeder en breng de saus op smaak met een paar druppels citroensap en zout en peper.
Haal de spitskool uit de oven. Verdeel de yoghurtsaus erover en bestrooi met de gehakte koriander, de hazelnoten en eventueel de rode peper.