We snappen dat je het liefst iedere dag een curry eet, zoals deze rode curry met kip en champignons. Maar verandering doet lekker eten, dus: Let’s flip it! In deze spaghetti stoppen we de Thaise Rode Curry kruidenpasta in de gehaktballetjes. Het resultaat? Een fun, fusion twist op een heerlijke klassieker. En heel eerlijk? Dat is echt lekker!
Wij laten je zien hoe je jouw favoriete gerechten in een handomdraai om kunt toveren in iets origineels. Dus wil je nóg meer ‘flip it’ inspiratie? Bekijk alle basisrecepten én hun flips hier.
300 g (vegetarisch) gehakt
1 ei
75 g panko/paneermeel
1 ui, fijn gehakt
150 ml slagroom/Kokosmelk
300 ml passata
2 courgettes, in reepjes van 4 cm
1 bosje (Thaise) basilicum
Breng een pan water aan de kook en bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op verpakking. Houd een beetje kookvocht apart.
Pel de ui en hak samen met de helft van de basilicum fijn.
Meng de helft van de ui met het gehakt en voeg het ei, de panko, een flinke eetlepel kruidenpasta en basilicum toe. Kneed goed door en vorm kleine gehaktballetjes.
Verhit een schepje (kokos)olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin en gaar. Schep de balletjes uit de pan en houdt apart.
Fruit in dezelfde pan de resterende ui en kruidenpasta en schenk de passata en slagroom erbij. Verwarm tot een egale romige saus.
Meng de spaghetti erdoor en optioneel wat kookvocht.
Gril de courgette reepjes.
Verdeel de spaghetti over de borden, schep de rode curry gehaktballetjes en de courgette erbij en garneer met de overige basilicum.