Zoek je naar een snelle doordeweekse maaltijd? Maak dan dit wokgerecht met geroerbakte spinazie en daarbovenop jackfruit. De woksaus maak je zelf met knoflook, gember, chilisaus, sojasaus en honing. Zo simpel, maar o zo smaakvol. Binnen 20 minuten heb jij dit frisse gerecht op tafel staan. Benieuwd naar wat je nog meer met jackfruit kunt maken?
1 teen knoflook, geperst
2 cm gember, geraspt
1 tl sesamolie
1 el sesamzaad, geroosterd
500 gr spinazie
Olie om in te bakken
Kook de rijst zoals beschreven op de verpakking.
Meng de knoflook, gember, sesamolie, sojasaus, chilisaus en de honing tot een woksaus.
Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak hierin de spinazie op hoog vuur tot deze is geslonken. Schenk de helft van de woksaus erbij en warm goed door.
Verdeel de rijst over de borden en schep hier de gebakken spinazie over.
Bak in dezelfde pan (waarin je de spinazie hebt gebakken) de jackfruit ongeveer 2 minuten op hoog vuur, voeg de rest van de woksaus toe en warm even door. Verdeel de jackfruit over de spinazie. Bestrooi het gerecht met sesamzaadjes en eventueel wat rode peperflakes!