Deze Thaise Gele Curry zet je binnen 20 minuten op tafel. Boordevol verse groenten en romig van smaak door de kokosmelk. Deze curry-variant is mildpittig van smaak. Eten er kinderen mee? Voeg dan iets meer kokosmelk toe. Zo wordt het gerecht nog zachter van smaak. Serveer met Thaise Bruine Rijstnoedels of rijst. Je maakt je vegetarische curry af met koriander of andere kruiden die je lekker vindt.
1 bloemkool, in kleine roosjes gesneden
150 gr doperwten, uit de diepvries
200 gr kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
1 bosje koriander, gehakt
Wok de Thaise Gele Curry-kruidenpasta in een pan kort op hoog vuur en voeg hier de bloemkoolroosjes aan toe. Bak de bloemkool al roerend 3 minuten mee.
Roer de kokosmelk erdoor en breng het geheel aan de kook. Laat de curry op laag vuur ongeveer 6 minuten sudderen tot de bloemkoolroosjes beetgaar zijn.
Voeg tijdens de laatste 2 minuten de doperwten en kikkererwten toe aan de curry en warm even nog even goed door. Bereid ondertussen de rijstnoedels volgens de verpakking.
Verdeel de rijstnoedels over de borden, schep hierover de curry met bloemkool, kikkererwten en doperwten en bestrooi met de gehakte koriander of andere kruiden die jij lekker vindt!