Zoek je inspiratie voor een lekker en snel recept voor een doordeweekse maaltijd? Deze Thaise groene curry met paksoi en kip staat in een kwartier op tafel. Het fijne aan deze variant is dat hij niet te pittig is. Voeg een blik kokosmelk toe om de curry lekker romig te maken. De Thaise witte rijstnoedels zijn binnen 3 minuten klaar en geven een stevige bite aan het gerecht. Bestrooi met stukjes cashewnoten om het af te maken. Kies je liever voor een vegetarisch gerecht? Bekijk dan eens dit recept!
Tip: De Groene Curry kruidenpasta, Rijstnoedels, Kokosmelk en nog veel meer lekkere Fairtrade Original producten zijn in de eerste week van januari in de aanbieding bij Lidl. Begin het jaar dubbel zo goed!
300 gr sperziebonen
300 gr kip, in stukjes
1 stronk paksoi, in stukken van +/- 2 cm
3 el cashewnoten, grof gehakt
Wok de kruidenpasta kort op hoog vuur en voeg hier de kip bij. Bak de kip al roerend in ongeveer 4 minuten mee. Voeg de sperziebonen toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg in de laatste minuut het hardere (witte) gedeelte van de paksoi erbij. Roer de kokosmelk erdoor en breng het geheel aan de kook. Laat de curry op laag vuur ongeveer 6 minuten sudderen tot de groenten beetgaar zijn.
Kook ondertussen de Thaise Witte Rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking. Roer kort voor serveren de overige paksoi door de curry en roer tot alles goed verwarmd is.
Verdeel de rijstnoedels over de borden, schep hierover de curry met kip en maak het af met de gehakte cashewnoten erover.
Ben jij dol op paksoi? Bekijk voor meer ideeën al onze recepten met paksoi.