Stress voor het kerstdiner? Geen zorgen, dit jaar wordt relaxmas! Je gaat het namelijk smashen met dit heerlijke kerstbijgerecht. We combineren knapperige aardappelen met onze kruidige Indiase Tandoori kruidenpasta— super simpel om te maken en zo lekker! Met een romige yoghurt-dip erbij zet je echt iets bijzonders op tafel. Vind ook nog de lekkerste kerstrecepten voor de rest van je diner.
700 gr kleine aardappelen, in schil schoongeboend
150 ml olijfolie
2 el peterselie, gehakt
2 el bieslook, gehakt
1 el granaatappelpitjes
200 ml yoghurt
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kook aardappelen ongeveer 10 minuten in zout water tot ze gaar zijn.
Roer ondertussen de helft van de kruidenpasta door de olie .
Laat de aardappelen iets afkoelen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Plet de aardappelen met een glas met dikke bodem helemaal plat.
Smeer de geplette aardappelen in met het oliemengsel en bestrooi met peper en zout.
Laat ze in ongeveer 40 minuten knapperig worden in de oven.
Maak ondertussen een dip door de rest van het kruidenmengsel door de yoghurt te roeren breng eventueel op smaak met peper en zout.
Leg de aardappelen als ze klaar zijn op een schaal en bestrooi met de gehakte kruiden en de granaatappelpitten. Serveer met de dip.
TIPS:
Je kan de dip wat zoeter maken door er wat honing door te roeren. Juist wat meer pit? Voeg dan wat chiliflakes naar smaak toe. Houd je meer van fris, dan kunnen een paar druppels citroensap heel lekker zijn.
Elke oven is anders. Check daarom regelmatig of de aardappelen niet te hard gaan. Zet de ovenstand wat lager als dit het geval is.