Jackfruit neemt goed smaken op en is daarom ideaal in deze simpele ovenschotel. De warme smaken van de Thaise gele curry maken dit een heerlijk comfortfood gerecht bomvol groente. Met als seizoensgroenten bloemkool, en extra bite van de gehakte hazelnoten.
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
1 bloemkool, in kleine roosjes
100 gr rozijnen
1 bosje peterselie, gehakt
3 el hazelnoten, gehakt
500 gr aardappelpuree
Paneermeel
Vervang rozijnen eventueel voor stukjes Fairtrade ananas
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd het jackfruit in kleine stukjes.
Fruit de ui samen met de knoflook glazig in een eetlepel kokosolie.
Doe het jackfruit erbij en bak mee op hoog vuur tot het gaat kleuren. Roer de currypasta door de massa. Blus af met de kokosmelk en breng deze aan de kook.
Voeg de bloemkoolroosjes en rozijnen toe en laat het geheel ongeveer 5 minuten pruttelen op laag vuur. Roer tegen het eind de hazelnoten (houd 1 eetlepel achter voor de garnering) en peterselie (houd wat achter voor garnering) erdoor.
Vet ovenschaal in met een beetje kokosolie. Schep jackfruit/bloemkoolmengsel erin en verdeel de aardappelpuree erover.
Bestrooi met paneermeel en verdeel er kleine klontjes kokosolie over. Zet voor ongeveer 20 minuten in oven tot de bovenkant bruin is.
Bestrooi de ovenschotel met de achtergehouden hazelnoten en de peterselie.