Shakshuka is een van de vele bekende gerechten uit de Arabische keuken. Dit van origine Tunesische ontbijt (maar het kan ook prima als lunch of als makkelijk avondmaal) maak je met eieren en tomatensaus. Deze shakshuka is net even iets frisser door de groene groenten en munt. Ook de geitenkaas geeft deze shakshuka variant net even wat meer body.
250 gr krielaardappelen in schil
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
200 gr bladspinazie, gewassen
10 gr platte peterselie, gehakt
3 takjes munt
100 gr diepvries doperwten
2 lente-ui, in ringen
2 verse eieren
100 gr dikke yoghurt
100 gr geitenkaas
zout en peper
chiliflakes (optioneel)
Halveer de krieltjes, hak de knoflook, munt en peterselie en snijd de lente-ui in ringen. Doe nog een lepel kokosolie in de pan en fruit hierin de ui en de knoflook glazig en voeg de spinazie toe.
Roerbak de spinazie tot deze begint te slinken. Roer de doperwten en de aardappelen erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Maak 2 kuiltjes in de groenten en breek boven elke kuil een ei. Laat het ei op laag vuur rustig gaar worden.
Strooi, wanneer het ei gaar is de gehakte kruiden en de lente-ui over de shakshuka.
Schep er wat yoghurt over en brokkel de geitenkaas erover. Bestrooi eventueel nog met wat chiliflakes.
Serveer wat over is van de yoghurt los bij de shakshuka.