1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (11)
4 sateetjes
90 min.
Vegetarisch
Saté van jackfruit

Net echt deze saté met jackfruit! Je kunt bijna niet geloven dat je een vrucht eet in plaats van vlees. En het is helemaal niet lastig of moeilijk om te bereiden. Marineer de stukjes jackfruit met alle heerlijke kruiden en ingrediënten en voilà: er ligt een vegetarische variant van dit bekende Indonesische gerecht op je bord. Wist je dat saté ook heel goed laat combineert met atjar, een friszuur Indonesisch bijgerecht. Benieuwd naar andere Indonesische gerechten? Wat dacht je van een vegetarische Rendang met jackfruit? Of probeer deze Rendang met een twist met groenten, pitabrood en muntyoghurt. Selamat makan!

Ingrediënten

  • 1 ui

  • 1 teen knoflook

  • 2 el zonnebloemolie

  • sap van 1/2 limoen

  • 1 tl ketoembar

  • 2 tl laos

  • 1 el bruine basterdsuiker

  • 4 el kant en klare pindasaus

  • olie om in te bakken

  • 2 el Ketjap

  • satéprikkers

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Spoel het jackfruit af en laat goed uitlekken. Snijd het in gelijke stukken van ongeveer 2 centimeter en leg deze in een diepe schaal.

  2. Snipper de ui en het snijd het knoflook fijn. Maak een marinade door de zonnebloemolie, limoensap, ketjap, sambal, laos, ketoembar, bruine suiker, ui en het knoflook goed door elkaar te roeren. Giet de marinade over de stukjes jackfruit ven laat ongeveer 1 uur marineren.

  3. Prik de gemarineerde jackfruit aan de satéprikkers.

    Verwarm 2 eetlepels  olie in een koekenpan en bak de saté rondom bruin en knapperig.

  4. Verwarm de pindasaus zoals aangegeven op de verpakking.

    Leg de jackfruit saté op een mooie schaal en giet hierover de pindasaus.

  5. Garneer eventueel af met gehakte nootjes en lente-ui ringen.

Lekker met rijst en atjar

Waar smaak begint
Lees meer over ons