Sambal goreng ketang zijn gebakken pittige (chips)frietjes met een vleugje zoet. Een ideale toevoeging aan een heuse Indonesische rijsttafel maar ook erg lekker over de nasi of gewoon als snack. Met deze kruidige, knapperige chipjes voeg je een extra bite toe aan je gerecht. Een van onze favorieten! Maar kijk uit, als je ze eenmaal geproefd hebt wil je niet anders meer. Zorg dat je wel wat overhoud voor het avondeten, of maak voor de zekerheid een dubbele portie.
1 teen knoflook, fijngehakt
1 tl gemalen gember
1 tl gemalen koriander
1 kaffir lime blad, zonder nerf en in fijne reepjes
2 el ketjap manis
1 zak mini frietchips
Verwarm de olie in een pan en fruit de knoflook. Voeg dan de gemalen gember, koriander en de kaffir lime toe en bak al roerend kort mee.
Doe de sambal, ketjap en suiker erbij en roer het mengsel goed door. Laat een minuut zacht pruttelen.
Roer de frietchips door het geheel en schep goed om zodat de sambal goreng ketang goed bedekt is.
Zelf een Indonesische rijsttafel maken? Hieronder vind je nog meer Indonesische inspiratie!