1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (19)
Aan het laden...
4
20 min
30 minuten of korter
Hoofdgerecht
Indonesisch
Vegetarisch
Sambal goreng ketang

Sambal goreng ketang zijn gebakken pittige (chips)frietjes met een vleugje zoet. Een ideale toevoeging aan een heuse Indonesische rijsttafel maar ook erg lekker over de nasi of gewoon als snack. Met deze kruidige, knapperige chipjes voeg je een extra bite toe aan je gerecht. Een van onze favorieten! Maar kijk uit, als je ze eenmaal geproefd hebt wil je niet anders meer. Zorg dat je wel wat overhoud voor het avondeten, of maak voor de zekerheid een dubbele portie.

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook, fijngehakt

  • 1 tl gemalen gember

  • 1 tl gemalen koriander

  • 1 kaffir lime blad, zonder nerf en in fijne reepjes

  • 2 el ketjap manis

  • 1 zak mini frietchips

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olie in een pan en fruit de knoflook. Voeg dan de gemalen gember, koriander en de kaffir lime toe en bak al roerend kort mee.

  2. Doe de sambal, ketjap en suiker erbij en roer het mengsel goed door. Laat een minuut zacht pruttelen.

  3. Roer de frietchips door het geheel en schep goed om zodat de sambal goreng ketang goed bedekt is.

Deel dit Recept!

Heel eerlijk. Echt lekker.
Lees meer over ons.

Belangrijke veiligheidswaarschuwing!

We roepen iedereen op om Indonesische Sajoer kruidenpasta met streepjescode: 8711741359709 en houdbaarheidsdatum 02/2026 weg te gooien, wegens de mogelijke aanwezigheid van stukjes glas in het product. Ondanks dat de kans klein is dat dit het geval is, nemen we geen risico’sHeb jij een pakje in je keukenkast staan? Bekijk dan bij ‘verhalen’ ons artikel over hoe je geld terug kan krijgen of contact op kan nemen.