1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (12)
Laden...
3-4 personen
45 min.
30 tot 60 minuten
Hoofdgerecht
Lunch
Vegetarisch
Salade van geroosterde wortel

Voor als je weinig tijd in de keuken wilt doorbrengen: maak dan deze salade van geroosterde wortel. Zonder te schillen snijd je de wortel doormidden, 30 min in de oven en klaar! Lekker als bijgerecht voor bij de BBQ of met wat brood of quinoa als hoofdgerecht. En ook lekker zonder fetakaas en vervang honing door agavesiroop wanneer je het vegan wilt eten.

Ingrediënten

  • 750 gr bospeen

  • 2 el olijfolie

  • 2 tl baharat

  • 1 el karwijzaad

  • Sap van 1 limoen

  • 100 gr zachte geitenkaas

  • 75 gr pistachenoten

  • 15 gr dille

  • Zout en peper

  • 1 el zwarte sesamzaad (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een ovenplaat met bakpapier.

  2. Was de wortelen, verwijder het loof maar laat een klein stukje groen zitten. Halveer wortels en leg ze op de bakplaat. Kneus het karwijzaad in de vijzel zodat de smaken loskomen. Roer de baharat en het karwijzaad door de olijfolie en verdeel dit mengsel over de wortelen op de bakplaat. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Rooster de wortels ongeveer 20 minuten in de oven tot ze bijna gaar zijn.

  3. Hak de pistachenoten en de dille grof.

  4. Roer het limoensap met de honing door elkaar tot alles goed gemengd is. Haal de wortels uit de oven en besprenkel ze met de limoen/honing dressing. Zorg dat alle wortels goed bedekt zijn. Zet de wortels terug in de oven en rooster nog ongeveer 10 minuten.

  5. Laat de wortels afkoelen en verdeel ze over een mooie schaal verkruimel de geitenkaas, de pistachenoten, dille en eventueel de zwarte sesam erover.

Deel dit Recept!

Waar smaak begint
Lees meer over ons.