Bij sajoer denk je vast meteen aan boontjes! Dit is ook hoe wij het gerecht het beste kennen. Maar met onze Indonesische kruidenpasta voor sajoer kun je veel meer kanten op. Smaakmakers als gember, citroengras, kurkuma, zwarte peper en kaneel maken het de perfecte basis voor een gerecht bomvol groente. Deze Sajoer lodeh bevat dus niet alleen sperziebonen, maar ook spitskool en bloemkool. En eigenlijk kun je er allerlei groenten aan toevoegen, dus kijk vooral wat je in de koelkast hebt liggen.
Toch liever de welbekende Sajoer boontjes? Bekijk hier het recept.
1 bloemkool in gelijke roosjes
200 gr sperziebonen of sugarsnaps
200 gr spitskool in gelijke repen
1 handje taugé
4 eieren, hard gekookt
Tip: Je kunt voor dit recept variëren met de groenten. Zo kun je goed restjes uit je koelkast verwerken.
Fruit in een hapjespan de kruidenpasta al roerend op middelhoog vuur.
Roer de groenten behalve de taugé erdoor en bak ongeveer 1 minuut mee. Giet de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook.
Laat op laag vuur ongeveer 15 minuten zacht pruttelen tot de groenten beetgaar zijn.
Voeg de taugé toe en warm nog kort mee.
Breng eventueel op smaak met peper en zout en serveer met de gekookte eieren, rijst en komkommersalade.
Zelf een Indonesische rijsttafel maken? Hieronder vind je Indonesische inspiratie om op tafel te zetten naast sajoer lodeh: