1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (14)
Aan het laden...
3-4 personen
15 min
30 minuten of korter
Hoofdgerecht
Vegan
Vegetarisch

Sajoer boontjes, of te wel: Hollandse sperziebonen klaargemaakt met een Oosters sausje. Een ‘sajoer’ is een nat groentegerecht uit de Indonesische keuken dat uit één of meerdere soorten groente bestaat. Het gerecht wordt altijd klaargemaakt met uien, kruiden en een scheut water of bouillon. Een lekker fris bijgerecht bij Indonesische rendang, of deze noedels met teriyaki paddenstoelen.

Ingrediënten

  • 600 gram sperziebonen, gedopt en gebroken

  • 1 paprika, in blokjes

  • 1 el geschaafde amandelen, geroosterd

Tip: Je kunt voor dit recept variëren met de groenten. Zo kun je goed restjes uit je koelkast verwerken.

Bereidingswijze

  1. Blancheer de boontjes kort in kokend water totdat ze beetgaar zijn en spoel ze daarna af met koud water. Laat ze vervolgens goed uitlekken.

  2. Verhit de olie in een wok en bak hierin de paprika ongeveer 1 minuut. Voeg de boontjes en de kruidenpasta toe en meng het geheel door tot alles goed gemengd is.

  3. Roer 50 ml water door de sajoer boontjes en laat eventueel op matig vuur iets inkoken.

  4. Bestrooi het gerecht tot slot met de geschaafde amandelen.

Deel dit Recept!

Heel eerlijk. Echt lekker.
Lees meer over ons.

Belangrijke veiligheidswaarschuwing!

We roepen iedereen op om Indonesische Sajoer kruidenpasta met streepjescode: 8711741359709 en houdbaarheidsdatum 02/2026 weg te gooien, wegens de mogelijke aanwezigheid van stukjes glas in het product. Ondanks dat de kans klein is dat dit het geval is, nemen we geen risico’sHeb jij een pakje in je keukenkast staan? Bekijk dan bij ‘verhalen’ ons artikel over hoe je geld terug kan krijgen of contact op kan nemen.