Saag paneer is een vegetarische Indiase curry gemaakt met paneer en spinazie. Ontzettend populair in de Indiase keuken en met een reden! De zachte paneer, vergelijkbaar met hüttekase, geeft deze curry een romige smaak en is verrassend makkelijk te maken. Er zitten maar weinig ingredienten in deze saag paneer!
Lekker om naanbrood erbij te maken. Zin in meer Indiase recepten? Maak dan eens de Butter Chicken recept met kip of Butter Chicken met paneer of wat dacht je van Sri Lankaanse Colombo Curry vegan of met kip. Liever een korma? De Indiase Kip Korma stoofpot is vullend en perfect voor ieder moment in de week.
300 gr paneer, in gelijke blokjes
olijfolie
olijfolie 1 ui, gesnipperd
800 gr spinazie
Citroensap naar smaak
2 el verse koriander, gehakt
300 gr paneer, in gelijke blokjes
Schep 1/3 deel van de kruidenpasta in een kom en roer hier een eetlepel olie door. Prik voorzichtig gaatjes in de blokjes paneer en roer de blokjes door de kruidenpasta olie. Laat minstens een uur marineren en roer regelmatig door.
Bak de ui glazig in de olie en voeg de spinazie toe.
Wok de spinazie op hoog vuur tot alle spinazie is geslonken en het vocht is verdampt. Roer de rest van de gele curry kruidenpasta erdoor en bak kort mee. Roer de kokosmelk door de spinazie en laat het geheel inkoken tot saus dikte.
Bak de paneer in een eetlepel olie in een koekenpan tot alle kanten bruin zijn.Leg de blokjes in de spinazie.
Breng op smaak met peper en zout en druppel er wat citroensap over. Bestrooi met koriander en serveer met naanbrood.
Bak eventueel gehakte rode peper mee voor meer pit. Liever plantaardig? Vervang de paneer voor tofu.