1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7)
Laden...
2 personen
150 min.
60 minuten of langer
Hollands
Hoofdgerecht
Vegan
Vegetarisch
Römertopf ovenschotel

Geen zin om lang in de keuken te staan en nog geen honger om te eten? Daisy van Lekker Happen maakte deze stoofschotel met de Römertopf. Deze kooktechniek is al eeuwenoud en stamt uit de tijd van de Romeinen. Je laat de aardewerk ovenschaal namelijk eerst 15 minuten in water staan weken voordat je hem gebruikt. Warm de oven van te voren niet op, de Römertopf is heel gevoel voor temperatuurswisselingen. Het voorbereiden van de jackfruit en pompoen kost maximaal 30 minuten waarna je vervolgens de Römertopf 2 uur in de oven laat staan.

Ingrediënten

  • 1 klein blik kidneybonen

  • 3 sjalotten

  • halve pompoen in blokjes

  • verse tijm

  • 1 pot wildfond (of 380 ml groentebouillion)

  • 1 knolselderij

  • Franse kruiden

  • olijfolie

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Voordat je start zet je de Römertopf in koud water. Laat de Römertopf ongeveer 15 tot 30 minuten hierin weken. Ondertussen kun je aan de slag met het recept.

  2. Spoel de jackfruit af in een vergiet onder de kraan.

  3. Haal de schil van de sjalotten en snijd vervolgens iedere sjalot in drie stukken. Maak de pompoen en de knolselderij schoon en snijd ze in blokjes van twee bij twee centimeter.

  4. Pak een grote koekenpan met hoge rand erbij en verhit deze. Schenk wat olie in de pan en bak de groenten een paar minuten. Strooi de kruiden over het groentemengsel en voeg een snufje zout en peper toe.

  5. Haal de Römertopf uit het water en dep hem een beetje droog.

  6. Schep de groente uit de koekenpan en doe ze in de Römertopf. Laat de kidneybonen uitlekken en voeg ze toe in de schaal. Schenk als laatste de wildfond (of groentebouillon) erbij.

  7. Daarna kan de schaal de oven in. De oven hoef je niet voor te verwarmen. Zet hem voor twee uur in de oven op xxxx graden. Schep na het eerste uur alles even om. 

  8. Na in totaal twee uur in de oven kun je de schaal uit de oven halen. Zet hem op een onderzetter. Serveer met wat rijst of gebakken aardappeltjes.

Deel dit Recept!

Heel eerlijk. Echt lekker.
Lees meer over ons.