Sojasaus is een echte smaakmaker en dat proef je! Zo ook in dit heerlijke recept met roergebakken spinazie en cashewnoten. Serveer met rijst en je hebt binnen 20 minuten een fantastisch gerecht op tafel staan!
1,5 kilo verse spinazie
2 tenen knoflook
2 centimeter verse gember
1 rode peper
1 ui
150 gram cashewnoten
2 el geroosterde sesamzaadjes
1 el bruine suiker
2 el olijfolie
peper en zout
Schil de gember en rasp het fijn. Pel en hak de knoflook en snipper de ui. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en hak de peper fijn.
Verhit de olijfolie in een wok en fruit hierin de ui, knoflook, gember en rode peper tot ze glazig zien.
Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en wok op hoog vuur totdat alle spinazie geslonken is.
Roer de suiker en sojasaus door de spinazie en warm nog door totdat de suiker is opgelost. Breng de spinazie eventueel extra op smaak met peper en zout
Hak de cashewnoten grof.
Schep de spinazie op een mooie groenten schaal en bestrooi met de cashewnoten en de geroosterde sesam.
Lekker om te serveren met Fair Trade Original zilvervliesrijst