1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (149)
Laden...
4 personen
30 min.
30 tot 60 minuten
Hoofdgerecht
Lunch
Vlees
Gevulde rode curry soep

Tijdens de korte en donkere dagen is toch niets fijner dan een warme kop romige Thaise rode curry noedelsoep. Deze oosterse variant heeft een diepe kruidige en pittige smaak door de pepers van de rode currypasta. De romige kokosmelk maakt de soep tegelijkertijd zacht. De knapperige groenten en de bite van de kip maken deze voedzame soep een feestje voor je smaakpapillen.

Voor de meer donkere, koude dagen waarop je je wilt verwarmen aan een smaakvolle soep, probeer dan eens deze geroosterde pompoensoep met labneh eens.

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie

  • 350 gr kippendij

  • peper en zout

  • 1 ui

  • 2 tenen knoflook

  • 1 liter kippenbouillon

  • 1 rode paprika

  • 3 lente-uien

  • 100 gr taugé

  • 2 el gezoute pinda’s

  • 1 bos koriander

  • 1 limoen

Bereidingswijze

  1. Kook de mihoen zoals aangegeven op de verpakking. Spoel ze koud en laat ze goed uitlekken.

  2. Snijd de kip in dunne repen en bak in wat olie in een koekenpan rondom bruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout en zet de kip even weg in een schaaltje tot verder gebruik.

  3. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit beide in dezelfde koekenpan tot ze glazig zien. Voeg de Thaise rode currypasta toe en bak deze kort en al roerend mee. Giet de kokosmelk erover en roer tot de pasta helemaal is opgenomen in de kokosmelk. Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Breng eventueel nog op smaak met wat zout en peper.

  4. Snijd de rode paprika in kleine blokjes en de lente-ui in fijne ringen. Hak de koriander de pinda’s grof en snijd de limoen in parten.

  5. Verdeel de mihoen, gebakken kip, paprika, lente-ui en de taugé over 4 borden of kommen. Schep hier de soep op en maak het geheel af met wat gehakte koriander en gehakte pinda’s. Serveer er partjes limoen bij.

Deel dit Recept!

Samen werken aan een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.