Op zoek naar een snelle en smaakvolle maaltijd voor het hele gezin? Probeer dan deze heerlijke Thaise rode curry met kip en zomergroenten. Haal Thailand binnen 20 minuten naar jouw keuken en laat je in gedachte even afreizen naar een tropisch eiland aan de Thaise kust. Sappige kipfiletreepjes, knapperige paprika en broccoli worden gecombineerd met pittige rode curry kruidenpasta en romige kokosmelk. Serveer met rijst, krupuk en een frisse komkommersalade voor een extra zomers gevoel.
1 ui, gesnipperd
300 gr kipfilet (of vegakip), in reepjes
1 rode paprika, in reepjes
1 stronk broccoli, in roosjes
150 gr (verse) erwten
1 bosje koriander, gehakt
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Verhit de kokosolie in een hapjespan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de kip toe en bak tot de buitenkant kleurt.
Doe de paprika en broccoli erbij en bak een minuut mee.
Roer de Thaise Rode Curry Kruidenpasta door het geheel en bak al roerend kort mee.
Giet de kokosmelk erbij en breng de curry aan de kook.
Voeg tenslotte de (verse ) erwten toe en laat ongeveer 6 minuten sudderen op laag vuur.
Bestrooi de curry voor serveren met de gehakte koriander.
Serveer de curry met de rijst en krupuk en eventueel een frisse komkommersalade.
Koriander kun je eventueel vervangen voor peterselie.
Wil je het gerecht vega maken? Gebruik dan vegetarische kip!
Ook lekker met in blokjes gesneden courgette.