1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3)
Laden...
3-4 personen
27 min.
30 minuten of korter
Aziatisch
Hoofdgerecht
Thais
Vlees

Met een rode curry kan het nóóit mis gaan! Het is daarom zeker geen straf om deze klassieker op tafel te zetten. De kip en champignons zijn een match made in heaven, en de komkommersalade on the side maakt het af met een fris-zuurtje.

Liever een dagje iets anders? Let’s flip it! Wij laten je zien hoe je jouw favoriete gerechten in een handomdraai om kunt toveren in iets origineels. Nu snappen we dat geen afscheid wilt nemen van de Thaise Rode Curry smaak, en daarom voegen we hem in deze spaghetti aan de gehaktballetjes toe. Op zoek naar nóg meer ‘flip it’ inspiratie? Bekijk alle basisrecepten én hun flips hier

 

Ingrediënten

  • 300 g kipfilet, in stukjes

  • 2 rode paprika, in reepjes

  • 1 tomaat, in stukken

  • 1 rode ui, in ringen

  • 1 rode peper, in schuine ringen

  • 250 g kastanjechampignons, in plakjes

  • 2 stengels bosui, in schuine ringen

  • 1 komkommer, in lange linten

  • 1 limoen, in parten

  • 1 bosje verse munt, in losse blaadjes

Bereidingswijze

  1. Breng een pan water aan de kook en bereid de basmatirijst volgens de aanwijzingen op verpakking.

  2. Pel de ui en snijd in partjes. Snijd de paprika en tomaat in grove blokken (houd apart) en de kastanjechampignons in plakjes.

  3. Verhit een schepje (kokos)olie in een wokpan op middelhoog vuur en wok de rode ui, paprika en champignons. Schep uit de wokpan en hou apart.

  4. Fruit in dezelfde pan de kruidenpasta en bak kort aan. Voeg de kipstukjes toe en bak tot deze goudbruin zijn. Doe de tomaat erbij, laat een paar minuten pruttelen en schenk de kokosmelk erbij.

  5. Voeg tot slot de gewokte groenten toe aan de rode curry en verwarm het geheel.

  6. Meng voor de friszure komkommersalade de komkommerlinten met wat limoensap, munt en sesamzaadjes.

  7. Schep de Thaise rode curry op een bord en serveer met de basmatirijst en komkommersalade. Garneer met rode peper, bosui, verse munt en limoen.

  8. Bereid de basmatirijst volgens de verpakking.

Tip: lekker om wat sesamolie en sesamzaadjes toe te voegen aan de komkommersalade.

Deel dit Recept!

Onze winst is een beter leven voor de mensen met wie we samenwerken
Lees meer over ons.