1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1)
Laden...
3 - 4 personen
30 min.
30 tot 60 minuten
Hoofdgerecht
Thais
Vlees

Om vlees malser te maken wordt er vaak een zuur element aan de marinade toegevoegd bij deze rode curry, bijvoorbeeld citroensap. Nipalin gebruikt hier het zuur uit ananas. Ze knijpt stukken van de vrucht uit boven een kom waarin ze het vlees laat marineren.

Ingrediënten

  • 400g schouderkarbonade

  • 2el Zonnebleomolie

  • 1 blikje bamboescheuten (227g)

  • Thaise basilicum

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees van het bot en leg in een kom of diep bord.

  2. Snijd de helft van een verse ananas in stukjes, knijp een handje uit boven het vlees en laat het een half uur marineren in het sap.

  3. Neem het vlees uit de marinade en dep het goed droog. Bestrijk het vlees met zonnebloemolie en bestrooi met een snuf zout. Verhit een grillpan en laat deze zeer heet worden. Grill het vlees kort aan beide kanten.

  4. Neem het uit de pan en laat even afkoelen.

  5. Verhit intussen in een middelgrote pan de kokosmelk en voeg de currypasta toe.

  6. Snijd het vlees in reepjes en voeg toe aan de pan samen met de resterende ananas, de bamboescheuten en een paar takjes Thaise basilicum.

  7. Laat nog een paar minuten op het vuur staan zodat het vlees gaart.

  8. Voeg vlak voor het serveren nog extra basilicumblaadjes toe.

Keukenweetje:

Het hart van de stam van de ananasplant is ook te eten en gaat in de originele variant van deze curry. Ananashart is hier niet te krijgen, dus vervang het met palmhart of bamboescheuten, die komen qua smaak en structuur aardig overeen.

Deel dit Recept!

Heel eerlijk. Echt lekker.
Lees meer over ons.