Deze rijstepap is zoet én heerlijk fris met mango en passievrucht! Lekker als dessert voor ’s avonds, maar ook heerlijk als warm en stevig ontbijt om de dag goed te beginnen. Benieuwd naar andere ontbijt of dessert gerechten? Maak dan eens deze pindakaaspudding, deze vegan vruchtencrumble of tropische wentelteefjes in de vorm van warm kokosbrood met ananas.
1 liter melk
130 gram dessertrijst
1 kaneelstokje
1 vanillestokje opengesneden
1 stengel citroengras gekneusd
schil van 1 citroen fijngehakt
8 passievruchten
1 eigeel
375 gram gecondenseerde melk
2 takjes munt
Breng de melk met de kaneel, vanille, citroengras en citroenschil aan de kook.
Voeg de rijst toe en gaar de pap op laag vuur in ongeveer 30 minuten. Roer regelmatig zodat de rijst niet aanbrandt. De pap is goed als de rijst zacht is en de melk opgenomen.
Meng ondertussen het eigeel met de gecondenseerde melk.
Verwijder het kaneelstokje, het citroengras en het vanillestokje.
Roer het eimengsel door de hete pap en laat in een schaal afkoelen.
Halveer de passievrucht en verwijder met een theelepel het vruchtvlees. Snijd de mango in repen.
Verdeel de rijstpap over 4 schaaltjes en leg daarop de passievrucht en de mango. Garneer af met wat muntblaadjes. Geniet van je dessert of ontbijt!
*Tip: vervang de helft van de melk voor kokosmelk van Fairtrade Original.