Het traditonele rendangrecept is met vlees, maar deze rendang van spitskool en oesterzwammen variant is helemaal plantaardig. Niet alleen lekker makkelijk maar ook nog eens vol smaak door de kokosmelk en ingrediënten in de kruidenpasta zoals sereh en gember. Zo bereid je dit gerecht binnen 30 minuten en met daarna een half uurtje wachten, kun je de rendang serveren.
Fan van deze vegetarische rendang? Probeer dan ook eens rendang van jackfruit met atjar van rode kool of Rendang met groenten, turksbrood en muntyoghurt!
300 gr spitskool, fijngesneden
300 gr oesterzwammen, gescheurd in dunne reepjes
1 rode ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
1 lente-ui, in ringen
Verwarm de kokosolie in een hapjespan en fruit hierin de ui met het knoflook glazig.
Voeg de oesterzwammen toe en bak deze al omscheppend op hoog vuur tot de paddenstoelen gaan kleuren en al het vocht verdampt is. Doe de spitskool erbij en bak kort mee.
Roer de kruidenpasta erdoor en bak al roerend 1 minuut mee. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat de rendang op laag vuur in ongeveer 30 minuten zachtjes sudderen.
Bestrooi voor het serveren met de lente-ui.
Tip: Serveer met rijst en sajoer boontjes!
Ontdek meer lekkere recepten met onze rendang kruidenpasta:
Zelf een Indonesische rijsttafel maken? Hieronder vind je Indonesische inspiratie!