1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3)
Laden...
8 personen
50 min + 30 min. wachttijd
60 minuten of langer
Borrel
Indonesisch

Restje rendang over? Perfect om bladerdeeghapjes mee te maken! We gebruiken kant en klaar bladerdeeg, vullen, vouwen, in de oven en klaar zijn deze perfecte pasteitjes met rendang! Lekker bij de borrel, een verjaardag of om mee te nemen naar een picknick. Je kan trouwens nog veel meer varianten maken met rendang, bekijk ze allemaal bij onze Indonesische recepten.

Ingrediënten

  • 500 g runderlappen

  • 1 grote ui

  • 8 plakken bladerdeeg

  • 1 ei, losgeklopt

Bereidingswijze

  1. Bereid de rendang zoals aangegeven op de verpakking.  Nodig: de runderlappen, ui en de Indonesische Rendang kruidenpasta. Of gebruik een restje van de rendang die je al eerder hebt gemaakt. 

  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. 

  3. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ontdooien. 

  4. Schep in het midden van elk plakje bladerdeeg een lepel rendang. 

  5. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met wat losgeklopte ei en vouw ze diagonaal dicht zodat er driehoekjes/ flapjes ontstaan. Druk de randen goed aan met een vork zodat er niets van de vulling uit kan lopen. 

  6. Bestrijk de rendangpasteitjes met de rest van het ei en bak in ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven. 

Deel dit Recept!

Samen werken aan een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.