Rendang met rundvlees zoals ze het in Indonesië maken. Laat het rundvlees lekker lang sudderen, totdat het extra zacht en mals wordt en de smaken volledig in het vlees trekken. De rendang combineert goed met de knapperige sperziebonensalade. Wat eet je nog meer bij rendang? Onze geurige pandanrijst is een klassieker. Of kies voor nasi kuning, waarbij de zachte kokos- en kurkumasmaken perfect samengaan met de kruidige rendang.
Je kan trouwens ook verrassend lekkere vega recepten met onze Rendang kruidenpasta maken. Wat dacht je van onze Rendang van spitskool en oesterzwammen of Rendang van jackfruit met atjar van rode kool of de Rendang met groenten, turksbrood en muntyoghurt?
500 gr runderlappen
1 grote ui, gesnipperd
500 gr sperziebonen, puntjes verwijderd en geblancheerd en koud gespoeld
2 el sojasaus
1 el honing
Voor de dressing
Bekijk het recept hier.
Snijd de runderlappen in stukjes. Marineer het vlees kort met de kruidenpasta.
Bak het vlees in een pan met een dikke bodem op hoog vuur rondom bruin.
Snijd 1 grote ui in stukjes, voeg deze toe aan het vlees en bak even mee.
Voeg 200ml kokosmelk en 100ml water toe. Laat het vlees in de saus met de deksel op de pan sudderen tot het vlees gaar is.
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Maak de sajoerboontjes zoals aangegeven in dit recept.
Serveer de sajoerboontjes met de rijst en de Rendang.