Rendang met rundvlees zoals ze het in Indonesië maken. Laat het rundvlees lekker lang laten sudderen totdat het haast zijdezacht wordt. Door het sudderen wordt de smaak van de rendang volledig opgenomen in het vlees. De rendang combineert goed samen met de knapperige sperziebonensalade. Selamat makan!
500 gr runderlappen
1 grote ui, gesnipperd
500 gr sperziebonen, puntjes verwijderd en geblancheerd en koud gespoeld
2 el sojasaus
1 el honing
Voor de dressing
Bekijk het recept hier.
Snijd de runderlappen in stukjes. Marineer het vlees kort met de kruidenpasta.
Bak het vlees in een pan met een dikke bodem op hoog vuur rondom bruin.
Snijd 1 grote ui in stukjes, voeg deze toe aan het vlees en bak even mee.
Voeg 200ml kokosmelk en 100ml water toe. Laat het vlees in de saus met de deksel op de pan sudderen tot het vlees gaar is.
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Maak de sajoerboontjes zoals aangegeven in dit recept.
Serveer de sajoerboontjes met de rijst en de Rendang.
Verrassend lekkere vega recepten met onze rendang kruidenpasta:
Zelf een Indonesische rijsttafel maken? Hieronder vind je Indonesische inspiratie!