1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3)
Aan het laden...
1 portie
15 min
30 minuten of korter
Borrel
Lunch
Mexicaans
Vegan
Vegetarisch
Fairtrade Original - Recept Refried Beans

Deze bonenpasta, beter bekend als refried beans, is een echte Mexicaanse klassieker. Dit traditionele gerecht uit de Mexicaanse keuken is erg voedzaam, zit bomvol vezels en geeft een goedgevuld gevoel. De bonen zijn onmisbaar voor een boterzachte structuur. Samen met de pikante smaak van ui en rode peper maken refried beans elk gerecht tot een echt Mexicaanse fiesta. Serveer de refried beans bij nacho’s, totopos of tortilla’s en drink er een Mexican Mule bij. ¡Salud!

 

Ingrediënten

  • 2 blikjes bruine bonen van 400 gram

  • 1 rode peper, zonder zaadjes (oorspronkelijk chile de arbol)

  • 3 el olijfolie (oorspronkelijk varkensvet, manteca de puerco)

  • 1 kleine ui, fijngesnipperd

  • Zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Maal in een keukenmachine een kwart van de bonen met het kookvocht uit de blikjes en de rode peper.

  2. Verhit in een pan de olie en fruit hierin de ui tot ze glazig is. Voeg de bonen toe en prak de bonen met een stamper. Roer de fijngemalen bonen erdoor en laat vijf minuten sudderen tot de juiste dikte.

  3. Breng op smaak met zout.

Tip: De juiste dikte van frijoles refritos is zoals guacamole. Dunner of dikker mag natuurlijk ook. Wat jij lekker vindt.

Deel dit Recept!

Samen werken aan een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.

Belangrijke veiligheidswaarschuwing!

We roepen iedereen op om Indonesische Sajoer kruidenpasta met streepjescode: 8711741359709 en houdbaarheidsdatum 02/2026 weg te gooien, wegens de mogelijke aanwezigheid van stukjes glas in het product. Ondanks dat de kans klein is dat dit het geval is, nemen we geen risico’sHeb jij een pakje in je keukenkast staan? Bekijk dan bij ‘verhalen’ ons artikel over hoe je geld terug kan krijgen of contact op kan nemen.