225 gram cheddar, geraspt
225 gram edammer kaas, geraspt
500 ml volle melk
3 tenen knoflook, geperst
1 kleine ui, gesnipperd
2 el roomboter
50 gram jalapeños op sap, uitgelekt en fijngehakt
2 tl komijn, gemalen
1 el maïzena
1 tl zout
½ tl cayennepeper
1 zak tortillachips
Verhit de boter in een sauspan en smoor de knoflook en ui al roerend in ongeveer drie minuten tot ze glazig zijn.
Voeg het zout, de komijn en cayennepeper toe en verwarm tien seconden mee.
Voeg driekwart van de melk toe en breng rustig aan de kook. Meng ondertussen in een kommetje de overgebleven melk met de maïzena. Voeg deze toe aan de sauspan en blijf roeren tot de saus dikker wordt.
Zet het vuur nu laag en spatel de kaas erdoor. Wanneer alle kaas is gesmolten haal je de pan van het vuur en roer je de helft van de jalapeños erdoor.
Giet de saus in een kom en garneer met de rest van de jalapeños. Serveer de saus met nacho’s.